klummeklotts

Om oss

Hej!

Jag heter Berit och är född 1965, bor utanför söderhamn  på en stor gård.
Bor med  min sambo Bengt som är född 1969, vi har 4 barn. Vår äldsta dotter Jessica född 1986 har flyttat hemifrån, bor med sin kille Werner och deras barn (mitt första barnbarn) Alexander, som föddes 14 oktober 2007. Vår andra dotter heter Jennie och är född 1990, det är hon som har hästarna på våran gård.
Hon delar oxå mitt intresse med hundarna så hon kommer oxå att tävla några hundar i lyd och spår.
Våra söner är Jimmy född 1993, och vår minsting som heter Jesper och han är född 2003.

Mitt intresse för hundar fick jag när jag var 7 år när mina föräldrar köpte en Labrador. En mycket trevlig hund som min syster gick på SBK för att lära sig lydnad. Han blev 13 år. Då hade jag flyttat hemifrån och köpt min första egna hund, som tyvärr visade sig inte vara den bästa.
Han var en blandras mellan schäfer och Östsibirisk Laika, med mycket skärpa. Man fick lära sig ett och annat, började redan då på SBK.
Är fortfarande medlem där och försöker tävla. Har haft ett långt uppehåll just nu med tävlandet pga sjukdom, har i alla fall varit mycket på utställningar, och tränat spår och lydnad.
Det har varit en del hundar som passerat vårat liv. En speciell hund som lärde mig mycket var en Golden Retriever som var en underbar hund,som jag gick jaktkurs med och även spårade en del. Efter det kom Tollaren in i mitt liv, som en livlig krabat som fyllde mitt liv med spårträning lydnadsträning och gick även en bevakningskurs, han skulle bli tjänstehund, men tyvärr somnade han på certproven under stillasittande bevakning.
Så han blev tyvärr inte godkänd.
Kunde konstatera senare att han hade kronisk magkatarr, som senare i livet gick över till blödande magsår. Han gick bort alldeles för tidigt.
Nu har jag en Tollartik som skulle ha tävlats, men pga min sjukdom (fibromyalgi) så har det varit lite jobbigt nu under en tid.
Tyvärr visade det sig att Tollartiken har allergi mot en massa saker så hon äter kortison resten av sitt liv och ingen kull och ingen tävling, för kortison räknas som doping.
Min kennels första kull var en kull Tervueren valpar.
Den föddes 2001-09-01, Det blev bara 3 valpar.

Har nu gått över till Långhårig Collie.

Mera intressen för oss är husvagnsemester, åker gärna även på cruising. 
Tycker mycket om Rock´n Roll och Amerikanska bilar.

Svärmor och svärfar bor också här på gården i huset bredvid med sina storpudlar, Enya och Sara.

karin k s 03.12.2009 13:01

hallå där ! Blev det bara en liten en ? Kommer o kollar på den sötnosen innan jul !